Trött o varmt..
Sovit på tok för lite idag, beror på värmen. Tur att det snart är semester, men det känns inte lika inspirerande som det brukar. Kanske beror på att det varit lugnt en längre tid på jobbet o att man vet att efter semestern drar allt i gång med våra tjänster. Då börjar oron om vart man ska hamna, med vem o framför allt vilket schema får man. Jag har insett för länge sen att någon nattjänst lär det inte bli till mej i det här läget i alla fall. Jag har jobbat 23 år i kommunen men dom andra på natten har ändå mycke mer år än mej.Sånt är livet.
Vi svalkar oss med en skön vinterbild
För övrigt får vi se hur semestern blir. Ska vara ledig drygt 4 v. Saker blir ju sällan som man tänkt sej, så också denna sommar. Planer vi gjort upp är nu inte aktuella längre utan vi har fått göra nya, hoppas dom håller. Återkommer med det senare. Nu ska ja tillverka en köttfärspaj som ja ska ha med mej till jobbet i natt.
Den här pajen tror ja det blir, berättar i morron hur den blev..
1.Mät upp 3 dl av vetemjölet i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
2.Skala och finhacka löken. Fräs löken, bacon samt champinjonerna i en stor stekpanna.Lägg i färsen. Dela sönder köttet.Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré samt créme fraiche. Smaksätt köttfärssåsen med kryddorna samt pressad vitlök. Låt nu detta svalna lite och under tiden trycker du ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
Nu blandar du ägg och den rivna osten i skål som du sedan blandar i i köttfärsröran. Ös köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Serveras med en god och fräsch sallad!!
Vi svalkar oss med en skön vinterbild
För övrigt får vi se hur semestern blir. Ska vara ledig drygt 4 v. Saker blir ju sällan som man tänkt sej, så också denna sommar. Planer vi gjort upp är nu inte aktuella längre utan vi har fått göra nya, hoppas dom håller. Återkommer med det senare. Nu ska ja tillverka en köttfärspaj som ja ska ha med mej till jobbet i natt.
Den här pajen tror ja det blir, berättar i morron hur den blev..
Pajdeg | ||
150 gram smör | ||
3 dl vetemjöl | ||
3 msk vatten | ||
400 gram nötfärs | ||
1 st gul lök | ||
200 gram Champinjoner eller kantareller , Det är en smaksak! | ||
1 paket bacon | ||
1 burk(ar) Lätt crème fraîche, tomat och basilika | ||
3 msk tomatpure |
1 krm peppar |
1 tsk salt |
1 krm Pastakrydda |
2 st vitlöksklyfta(or) |
1 msk vetemjöl |
1,5 dl vatten |
2 st ägg |
1,5 dl riven ost, Gärna Mozarella! |
Tillagning
Sätt ugnen 225 grader.1.Mät upp 3 dl av vetemjölet i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
2.Skala och finhacka löken. Fräs löken, bacon samt champinjonerna i en stor stekpanna.Lägg i färsen. Dela sönder köttet.Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré samt créme fraiche. Smaksätt köttfärssåsen med kryddorna samt pressad vitlök. Låt nu detta svalna lite och under tiden trycker du ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
Nu blandar du ägg och den rivna osten i skål som du sedan blandar i i köttfärsröran. Ös köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Serveras med en god och fräsch sallad!!
Kommentarer
Postat av: Anne
låter supergod, ska prova den nån gång. kram Anne
Trackback