Trött o varmt..

Sovit på tok för lite idag, beror på värmen. Tur att det snart är semester, men det känns inte lika inspirerande som det brukar. Kanske beror på att det varit lugnt en längre tid på jobbet o att man vet att efter semestern drar allt i gång med våra tjänster. Då börjar oron om vart man ska hamna, med vem o framför allt vilket schema får man. Jag har insett för länge sen att någon nattjänst lär det inte bli till mej i det här läget i alla fall. Jag har jobbat 23 år i kommunen men dom andra på natten har ändå mycke mer år än mej.Sånt är livet.


Vi svalkar oss med en skön vinterbild

För övrigt får vi se hur semestern blir. Ska vara ledig drygt 4 v. Saker blir ju sällan som man tänkt sej, så också denna sommar. Planer vi gjort upp är nu inte aktuella längre utan vi har fått göra nya, hoppas dom håller. Återkommer med det senare. Nu ska ja tillverka en köttfärspaj som ja ska ha med mej till jobbet i natt.

Den här pajen tror ja det blir, berättar i morron hur den blev..

Pajdeg
150 gram  smör
3 dl  vetemjöl
3 msk  vatten
400 gram  nötfärs
1 st  gul lök
200 gram  Champinjoner eller kantareller , Det är en smaksak!
1 paket  bacon
1 burk(ar)  Lätt crème fraîche, tomat och basilika
3 msk  tomatpure
1 krm  peppar
1 tsk  salt
1 krm  Pastakrydda
2 st  vitlöksklyfta(or)
1 msk  vetemjöl
1,5 dl  vatten
2 st  ägg
1,5 dl  riven ost, Gärna Mozarella!

Tillagning

Sätt ugnen 225 grader.

1.Mät upp 3 dl av vetemjölet i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

2.Skala och finhacka löken. Fräs löken, bacon samt champinjonerna i en stor stekpanna.Lägg i färsen. Dela sönder köttet.Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré samt créme fraiche. Smaksätt köttfärssåsen med kryddorna samt pressad vitlök. Låt nu detta svalna lite och under tiden trycker du ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
Nu blandar du ägg och den rivna osten i skål som du sedan blandar i i köttfärsröran. Ös köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.

Serveras med en god och fräsch sallad!!

Kommentarer
Postat av: Anne

låter supergod, ska prova den nån gång. kram Anne

2010-07-03 @ 18:24:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0